Терапия за стимулиране синтеза на колаген

Терапия за стимулиране синтеза на колаген 2022-05-30T16:16:07+03:00

Действие:

 • стимулира изработването на колаген на ниво дерма
 • моделира контура на лицето
 • подобрява структурата и тургора на кожата
 • корекция на бръчките и фините линии
 • намаляване на зачервяванията и изравняване на тена

Показания: вяла кожа с  признаци на  гравитационна птоза с множество бръчки; бледна кожа с намалена обмяна на веществата.

Възраст: 40+

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компоненти  на грижата. Стандартни противопоказания за козметични процедури.

Продължителност на  процедурата: 60 – 80 минути

Препоръчван курс: най-малко 9-10 процедури с честота 1 път на 7 дни

Стимулирането  синтеза на колагена  е най-важната задача  при изпълнение на подмладяващите процедури.

Колагенът – това е структурният белтък, най-важният компонент  както на епидермиса, така и на дермата. В случай на неговия недостатъчен синтез, се намаляват  защитните свойства на епидермиса, а дермата става по-тънка и лошо изпълнява функциите си. В резултат на това кожата провисва, става суха и сивкава, по-трудно се съпротивлява на атаките на свободните радикали, появяват се бръчки, порите стават оголемени.

Процедурата не само засилва образуването на новия колаген, но и защитава вече съществуващия. Серумите EG 100 и VC 100 създават условия, при които е възможно активирането на синтеза на колагена. EG 100   не само премахва оксидативния блок от рецепторите CD 044, а VС 100 – благодарение на наличието  в  състава си на витамин С оказва пряко стимулиращо действие върху синтеза на колагена. В състава на този серум влиза също така коприненият хидролизат, който  премахва дефектите  на мембраните на ниво епидермис. Серумът ЕМ 100 е богат на цистеин, който е необходим за синтеза на нативния колаген. Много важен компонент на процедурата е серумът Hyalogy FH Essence – серумът с фитохормони решава проблема с хормоналния дисбаланс и блокира процеса на хроностареенето, а това означава, че процедурата ще работи даже и тогава, когато болшинството други грижи се окажат недостатъчно ефективни.

Маската Hyalogy Soothing Pack, влизаща в процедурата, включва медни съединения на хлорофила – мощен стимулатор на тъканното дишане и активатор на обмяната на веществата. Благодарение на нея, всички останали компоненти от грижата работят многократно по-активно. Екстрактът от див ямс (диосгенин) , съдържащ се и в маската, и в масажния крем, прави процедурата  наистина подмладяваща. Тяхното действие се усилва за сметка на Peeling Lotion, който е богат на аминокиселините от млечно-киселия серум.

Кожата придобива равен, сияещ, еднороден цвят,  по-малко видими стават  проявите на купероза. Кожата става плътна, еднородна, стегната, добива красив здрав тен.

Препоръчителни продукти за поддържане на ефекта в домашни условия (по избор на козметолога в съответствие с индивидуалните нужди на кожата на клиента):

 • Hyalogy Remover for Point Make-up
 • Hyalogy P-effect Clearance Cleansing / Hyalogy P-effect Re-purerance Wash
 • Hyalogy P-effect Refining Lotion
 • Hyalogy α / Hyalogy P-effect Essence / Hyalogy β
 • Hyalogy P-effect nourishing cream / Hyalogy P-effect Reliance Gel
 • Hyalogy P-effect Peeling Lotion
 • Hyalogy P-effect UV protector SPF25 PA++