Терапии за мъже с Forlle’d

Терапии за мъже с Forlle’d 2022-05-04T18:40:42+03:00

Поради високото ниво на мъжките полови хормони, епителният слой на кожата при мъжете е приблизително с 24% по-плътна, отколкото при жените, дермата е по-богата на колаген с 22%. Поради това кожата е по-плътна и много по-еластична, задържа по-добре влагата, има по-ниска стойност на рН (5,0) и е по-малко податлива на агресивни влияния на околната среда. В резултат на това признаците на стареене като бръчки, хиперпигментация и др. се появяват много по-късно, но са изразени и по-трудно се коригират.

При мъжете роговият слой на епидермиса е по-дебел, отколкото при жените около два пъти. Освен това мъжкият епидермис е много по-плътен от женския. Специфичният ефект на андрогените и постоянното бръснене играе своята роля за това. Що се отнася до последното, тук кожната реакция може да се нарече стабилна хиперкератоза. Защитавайки се от постоянния стрес, причинен от бръсненето, той се уплътнява. Мъртвите клетки се прилепват плътно една до друга – това създава визуално усещане, че кожата на мъжете е по-плътна и по-груба.

Броят на меланиновите гранули в мъжките клетки е значително по-голям от женския. Това помага на мъжете да добиват тен по-бързо и по-интензивно. Тенът им продължава по-дълго, което често е причина за завист от страна на жените. Основната причина за такъв постоянен тен е хормоналният фон на мъжете, определен от хипофизата и надбъбречните жлези. В опит да поддържат правилното ниво на броя на андрогените в кръвта, хипофизната и надбъбречната жлези едновременно стимулират производството на меланин.

Друга особеност на мъжката кожа: тя съдържа повече колагенови влакна, те са разположени по различен начин и се синтезират по-активно. Смята се, че това е една от причините, поради които кожата на мъжете визуално старее по-бавно от женската.

В допълнение, мъжките потни жлези са по-големи от женските жлези, но и броят им също е по-голям. Освен това рецепторите на мастните жлези са много чувствителни към мъжките хормони андрогени. Поради тези сериозни причини, мъжката кожа произвежда повече себум и изглежда по-мазна. Това обяснява и голямата чувствителност на мъжката кожа към различни възпалителни процеси. Статистиката показва, че младите мъже страдат от акне много по-често от момичетата, а заболяването им е много по-тежко.

Добре известно е, че мъжете са много по-малко склонни да страдат от целулит, поради структурата на подкожните мазнини. Адипоцитите са мастни клетки, които растейки водят до целулит, не са разположени в клъстери, както при жените, а един по един. В допълнение, те са с по-малки размери и не са толкова чувствителни към мазнините.

Мъжете по-често от жените страдат от хиперхидроза, тоест повишено изпотяване. Потните жлези при по-силния пол са по-големи, отколкото при жените. И броят им е с един квадратен сантиметър от кожата повече. Ежедневното бръснене причинява механично увреждане на здравето на мъжката кожа: в обръснатите зони тя става чувствителна, епидермалната липидна бариера е нарушена и микротравмите отварят пътя за инфекция. Плюс това мъжете пушат повече и пият повече алкохол, което се отразява негативно на състоянието на кожата.

След 40-45 години в мъжкото тяло производството на тестостерон се забавя и до 50-годишна възраст се намалява синтеза на себум и активността на потните жлези. Всичко това постепенно води до изтъняване и суха кожа. На бузите и около носа се появява изразена капилярна мрежа. За да се предотвратят тези процеси, са необходими внимателни грижи за кожата и коригиране на възникващите промени.

По този начин, въпреки съществуването на много универсални продукти за грижа, които са еднакво подходящи и за двата пола, съществуват козметични продукти и процедури, които са по-предпочитани за употреба при мъжете. Продуктите на Forlle’d за мъже са особено предпочитани:

Кожата на лицето е пряко свързана с подлежащите мускули. Постоянните движения на лицевите мускули са основната причина за появата на бръчки по челото, носа, около очите. Допълнителен механизъм за образуване на бръчки е процесът на стареене на кожата, генетично програмиран и засилен от външни фактори. Наследствената предразположеност и повишената изразителност на лицето могат да доведат до появата на тежки бръчки по лицето дори в млада възраст.

Преди няколко години фразата „мъжка козметика“ предизвика искрено неразбиране и дори недоумение. А днес козметичният арсенал на средностатистическия мъж в най-добрия случай се състои от пяна за бръснене, след бръснене крем и почистващ продукт.

Ежедневната грижа за кожата на мъжете трябва да включва: почистване, тонизиране, овлажняване, подхранващ крем, защита и ако е необходимо, подмладяваща грижа, крем за кожата на очите, грижа за кожата на устните.