Общи условия и поверителност

Общи условия и поверителност 2019-11-18T07:03:39+00:00

Политика за защита на личните данни

Информация за администратора на лични данни:

Виа Медиа ООД, ЕИК 131334732 (за краткост по-долу Администратор)– дружество вписано в Търговския регистър и Агенцията по вписванията, адрес на управление гр. Нови Искър, ул. Бреза № 26, представлявано от управителя Анита Петрова

за контакти: тел: 0888 479 888; e-mail: info@petrovacosmetics.eu ; anitta_petrova@abv.bg

нашият сайт е www.petrovacosmetics.eu

Основания и цели, за които използваме Вашите лични данни

Ние обработваме Вашите лични данни при следните случай и основания:

  • Клиенти и гости на козметичния кабинет или сайта
  • Доставчици и контрагенти, бизнес контакти и други физически лица, с които Администраторът има бизнес контакти

Данните се обработват при изрично съгласие от Вас – целта се посочва за всеки конкретен случай

Цели на обработката:

  • установяване на самоличността Ви;
  • управление и изпълнение на Ваша заявка за услуга
  • изготвяне  и изпращане на сметка/фактура за услугите, които използвате при нас;
  • за да осигурим необходимото Ви цялостно обслужване, както и да събираме дължимите суми за ползваните услуги;
  • запазване на кореспонденция във връзка с направени поръчка, обработка на заявки за услуги, докладване на проблеми и др.
  • уведомление за всичко, свързано с услугите, които ползвате при нас;
  • установим и/или предотвратим незаконосъобразни действия или действия в противоречия с нашите условия за съответните услуги;

Понятие за „Лични данни“ и „Обработка на лични данни“

„Лични данни“ са всяка информация, с която едно физическо лице може да бъде идентифицирано пряко или косвено по един или повече признаци, характерни за личността – като например: име, идентификационен номер/ЕГН, данни за контакт – местонахождение /пощенски адрес, телефонен номер, електронен адрес (email), онлайн идентификатор/IP адрес, изображения от видеозаписи и др. Тези признаци може да са част от физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на физическото лице.
„Обработване на лични данни“ е съвкупността от действия, извършвани с лични данни или набор от лични данни като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друг начин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване.

Данни, които обработваме на това основание:

На основание на взаймоотношенията между Администратора и клиентите, обработваме информация като:

  • лични данни за контакт – адрес за контакт, имейл, телефонен номер;
  • данни за идентификация(при поискана от клиента фактура за извършените услуги)– трите имена, единен граждански номер или личен номер на чужденец,постоянен адрес;
  • данни за направените поръчки;
  • кореспонденция във връзка с цялостното обслужване – електронна поща, писма
  • информация за кредитна или дебитна карта, номер на банкова сметка или друга банкова и платежна информация във връзка с направените плащания;
  • друга информация като: IP адрес при посещение на интернет страницата ни; информация от действията Ви на сайта

СЛЕД ВАШЕ СЪГЛАСИЕ

Ние обработваме Вашите лични данни на това основание само след изрично, недвусмислено и доброволно съгласие от Ваша страна. Ние няма да предвиждаме каквито и да е неблагоприятни последици за Вас, ако откажете обработването на личните данни.

Съгласието е отделно основание за обработване на личните Ви данни и целта на обработката е посочена в него, и не се покрива с целите, изброени в тази политика. Ако ни дадете съответното съгласие и до неговото оттегляне или прекратяване на всякакви отношения с Вас изготвяме подходящи за Вас предложения за продукти/услуги.

Данни, които обработваме на това основание:

На това основание обработваме само данните, за които сте ни дали изричното си съгласие. Конкретните данни се определят за всеки индивидуален случай. Обикновено тези данни са имейл, телефон и име.

Оттегляне на съгласие

Предоставените съгласия могат да бъдат оттеглени по всяко време. Оттеглянето на съгласието няма отражение върху изпълнението на исканите услуги. Ако оттеглите съгласието си за обработване на лични данни за някой или всички начини, описани по-горе, ние няма да използваме личните Ви данни и информация за определените по-горе цели. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие преди неговото оттегляне.

За да оттеглите даденото съгласие е необходимо само да използвате сайта ни или просто данните ни за контакт.

Кога изтриваме данните, събрани на това основание

Данните, събрани на това основание, изтриваме при искане от Ваша страна или 6 месеца след първоначалното им събиране.

ОБРАБОТКА НА АНОНИМИЗИРАНИ ДАННИ

Ние обработваме Вашите данни за статически цели, това означава за анализи, в които резултатите са само обобщаващи и следователно данните са анонимни. Идентифицирането на конкретно лице от тази информация е невъзможно.

Вашите данни могат да бъдат и анонимизирани. Анонимизирането представлява алтернатива на изтриването на данните. При анонимизация, всички лични разпознаваеми елементи/ елементи, позволяващи идентифицирането Ви, се заличават необратимо. За анонимизирани данни няма нормативно задължени за изтриване, тъй като не представляват лични данни.

Защо и как използваме автоматизирани алгоритми

За обработването на Вашите лични данни ние използване частично автоматизирани алгоритми и методи с цел постоянно подобряване на нашите продукти и услуги за адаптиране на продуктите и услугите ни към Вашите нужди по най- добрия възможен начин. Този процес се нарича профилиране.

Как защитаваме Вашите лични данни

За осигуряване на адекватна защита на данните на компанията и своите клиенти, ние прилагаме всички необходими организационни и технически мерки, предвидени в Закона за защита на личните данни.

Компанията е установила правила за предотвратяване на злоупотреби и пробиви в сигурността. С цел максимална сигурност при обработка, пренос и съхранение на Вашите данни, може да използваме допълнителни механизми за защита.

Лични данни, които сме получили от 3-ти лица

Не получаваме данни от 3-ти лица.

Какви са вашите права?

Право на информация и достъп
По всяко време имате право да поискате информация относно личните Ви данни, които съхраняваме.

Право на коригиране
При спазване на принципите за точност на данните, имате право да поискате коригиране на Вашите лични данни

Право на изтриване (“да бъдете забравени”)
Имате право да поискате от Администраторът да изтрие всички лични данни

Право на преносимост
Когато Администраторът обработва Ваши лични данни по автоматизиран начин въз основа на Вашето съгласие или въз основа на искане от Ваша страна, имате право да получите копие от Вашите данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат, прехвърлени на Вас или на друга страна. Това включва само Вашите личните данни.

Право да възразите срещу обработването въз основа на легитимен интерес
Имате право да възразите срещу обработването на Вашите лични данни извършвано въз основа на легитимния интерес на Администраторът. Последният няма да продължи да обработва личните Ви данни, освен ако не се докаже, че съществуват убедителни правни основания за това, които имат предимство пред интересите и правата Ви или са необходими за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

Право да оттеглите даденото съгласие
Имате право да оттеглите своето съгласие по всяко време и толкова лесно, колкото лесно сте го предоставили, когато обработването се основава на съгласие и Администраторът няма друго правно основание за съответното обработване.
За такова обработването на данни трябва да се счита, че предоставеното от Вас съгласие е обратимо решение.
Ако оттеглите Вашето съгласие, всички операции по обработването на данни, които се основават на предоставеното съгласие и са извършени преди оттеглянето му – и в съответствие с принципите за защита на данни – остават законосъобразни.

Право да възразите срещу директен маркетинг
Имате право да възразите срещу получаването на маркетингови съобщения, включително срещу профилирането и анализа за целите на директния маркетинг. Можете да се откажете от директния маркетинг:

Бисквитки

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да се включите, за да запазите вашето име, имейл адрес, телефон и уебсайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не се налага да попълвате отново своите данни, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще продължат една година.

Ако посетите страницата ни за вход, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали вашият браузър приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изхвърля, когато затворите браузъра си.

Когато влезете, ние също така ще настроим няколко бисквитки, за да запишем вашата информация за вход и избор на вашия екран. Бисквитките за влизане продължават два дни, а бисквитките с опции на екрана траят една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашето влизане ще продължи две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат премахнати.

Ако редактирате или публикувате статия, допълнителна бисквитка ще бъде запазена във вашия браузър. Тази бисквитка не включва лични данни и просто посочва идентификационния номер на публикацията на статията, която току-що редактирахте. Той изтича след 1 ден.