pHformula – Розацея

pHformula – Розацея 2022-05-04T05:59:01+03:00

Описание на процедурата:

Активен и ефективен комплекс за цялостно възстановяване при хронично зачервяване и кожа, предразположена към розацея. Специално формулиран с антимикробна активност, за да помогне за намаляване на зачервяването и предотвратяване на рецидиви.

Кожно реструктуриране pHformula е особено ефективно при третиране на ериматоматолангиектатична розацея тип (ETR). Това е най-често срещаният вид розацея, изразяващ се в трайно зачервяване на кожата на носа, бузите или брадичката. Кожата е лесно раздразнима като често се зачервява и има прилив на топлина, чувство на стягане и напрежение. ETR често има малки, видими кръвоносни съдове (телеангиектазии). Лечението често е ограничено до избягване на каквито и да е отключващи фактори, поради което подготовката с A.C.T.I.V.E. крем от домашната грижа е важна, за да се види как кожата реагира, преди да се започнат процедурите с C.R. В случай, че се задейства розацеята, препоръчително възстановяването с  C.R. домашна грижа да се прилага за период от време, за да се укрепи кожата, преди да се започне с C.R. комплексните терапии.

Състав:

Бадемова киселина – има мощни антимикробни свойства, които помагат да се убият бактериите, свързани с кожа, предразположена към розацея. Това е много нежна киселина и особено ефективна за типовете кожа, които не понасят агресивни локални лечения.

Салициловата киселина – е ефективен кератолитик, позволяващ на допълнителните активни вещества да проникнат по-ефективно. Ретинол – продължителната употреба на витамин А води до подобряване на склонната към розацея и чувствителна кожа чрез справяне с хроничния дефицит на витамин А в кожата, който е основен принос за проблема.

Млечна киселина – спомага за разграждането на десмозомите (връзки между клетките), за да позволи по-лесно ексфолиране на мъртвите повърхностни клетки, докато хидратира кожата.

PH-DVCTM – превъзходен комплекс за доставка, използван във формулировките на pHformula за подобряване проникването на активните съставки.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

 • Бременност
 • Лактация
 • Изгаряне 

НОРМАЛНИ РЕАКЦИИ: pHformula Кожно реструктуриране за розацея се понася добре от повечето хора. Те са проектирани да осигуряват оптимални резултати, като в същото време минимизират времето. Следните реакции са в рамките на нормалния диапазон:

 • зачервяване и парене
 • стегнатост
 • лек фростинг (незначителна коагулация на протеини от роговия слой)
 • лющене и временна сухота

ДОМАШНА ГРИЖА:

Препоръчително е 10 дни преди началото на курса от процедури да се започне с продуктите за домашна грижа на pH Formula C.R., за да се подготви кожата, да се подобрят общите резултати и да подпомогнат лечебните процеси. Комплектите за домашна грижа на кожата съдържат основни продукти, оптимизиращи общите резултати.

Комплектът C.R. за домашна грижа предлага цялостен режим за възстановяване на акнеична кожа и включва следните продукти:

 • C.R. formula 20ml
 • C.R. recovery 30ml
 • E.X.F.O. cleanse 100ml
 • P.O.S.T. recovery cream 50ml

Използването на pH Formula U.V. защита SPF 30+ или SPF 50+ е от съществено значение за защита на кожата от UV лъчение.

Моля, обърнете внимание, че се препоръчва да се избягва продължителното излагане на слънце, особено 10 дни преди и след процедурата.