Кислородна мезотерапия dermaOXY

Кислородна мезотерапия dermaOXY 2019-10-11T20:25:49+00:00

Кислородната мезотерапия е процедура, която се различава значително от всички останали в съвременната козметология. Именно безинжекционната мезотерапия dermaOXY ви позволява да доставяте необходимите вещества на кожата, без да я увреждате, без най-малък дискомфорт. Това устройство решава наистина огромен набор от проблеми с кожата на лицето. Освен това процедурата е абсолютно безболезнена, лека, без инжекции, нежелани реакции и рискове за здравето!

Защо да изберем мезотерапия dermaOXY?

Устройството dermaOXY е способно да генерира поток от чист 98% кислород, който е под налягане 2 атм. прилага се през специална дюза към кожата.

Доказано е, че именно такъв натиск позволява да се доставят активните компоненти на серумите в по-дълбоките слоеве на кожата, където те могат да се натрупват и да действат най-ефективно. Роговият слой не е пречка за кислородните молекули, които свободно преминават през него. Не се чувства никакъв дискомфорт и няма период на възстановяване след процедурата за красота и подмладяване.

Следователно, безинжекционната кислородна мезотерапия отваря нови възможности в грижата за кожата поради комбинацията от ефектите на чистия кислород и активните нискомолекулни серуми, които се избират индивидуално и се вземат предвид нуждите на кожата на клиента.

Какви са предимствата на кислородната мезотерапия за лице?

  • Резултатът е видим веднага след първата процедура. Първата процедура вече значително подобрява външния вид на кожата. Поради това, кислородотерапията може да се използва и като експресна процедура на лицето преди важно събитие.
  • Процедурата е напълно безболезнена и подходяща дори за най-чувствителните пациенти, съответно няма последствия под формата на зачервяване, подуване и др.
  • Технологията на провеждане се характеризира с най-високо ниво на безопасност – дори бременните и кърмещи жени могат да се грижат за кожата си с помощта на кислородна мезотерапия, без да навредят на здравето си.
  • Кожата не само получава активните вещества, от които се нуждае от козметичните препарати, но и се насища с кислород, така че ефектът да стане по-устойчив и изразен.
  • Пълното отсъствие на период на възстановяване – което е много важно за хората с активен начин на живот.
  • За всяка възрастова група техниката за мезотерапия с кислород предлага своите възможности и предимства:

За възрастовата категория 20-30 години

почиства кожата

насища го с хранителни вещества и кислород

предотвратява появата на ранни бръчки и преждевременно стареене на кожата

бори се с първите бръчки около очите, устните, челото и назолабиалния триъгълник

подобрява тонуса на кожата

За възраст 30-35 години

интензивно почиства кожата

намалява дълбочината на бръчките

стимулира производството на хиалуронова киселина, колаген, еластин

има ефект на мускулна релаксация (отпускане на лицевите мускули)

подобрява еластичността на кожата, укрепва лицевите контури

подхранва кожата с влага, хранителни вещества, кислород

изравнява цвета на кожата

За клиенти на възраст 45-60 години

Предимства на неинжекционната кислородна мезотерапия осигурява висококачествено почистване

намалява дълбочината и тежестта на бръчките

насърчава мускулната релаксация

стимулира собствените регенеративни ресурси на кожата, засилва производството на колагенови протеини, еластин, хиалуронова киселина

елиминира хиперпигментацията

ефективно се бори с розацеята

подхранва кожата с влага, кислород, хранителни вещества

укрепва контура на лицето и неговото моделиране

За клиенти на 60 и повече години

осигурява деликатно, но висококачествено почистване благодарение на ензимите

намалява дълбочината на бръчките

подобрява твърдостта на кожата

насърчава мускулната релаксация

възстановява хидро-липидната мантия на кожата

стимулира и укрепва мускулната рамка на лицето

изсветлява и изравнява тонуса на кожата

Кога не се прилага?

Тази процедура няма противопоказания, усложнения, странични ефекти и ограничения за пол, възраст и тип кожа. Усещанията, получени по време на процедурата, ще бъдат удобни и безболезнени, а ефектът ще бъде дълготраен.

Клетките на епидермиса и горните слоеве на дермата получават кислород директно от въздуха, а не с кръвта, както всички други органи.

  • Съдържанието на кислород в междуклетъчното пространство на епидермиса не зависи от възрастта на човека и многократно надвишава минималната концентрация, необходима за поддържане на активността на клетките.
  • Наблюдава се възрастово понижение на консумацията на кислород от клетките, което е разбираемо – с напредване на възрастта скоростта на метаболитните и енергийните процеси в клетките намалява и съответно консумацията на кислород намалява.

Тези данни ни позволяват да погледнем различно на проблема с кислородната терапия на кожата и да си поставим различна задача, а именно – да стимулираме клетъчното дишане и да увеличим консумацията на наличен кислород, но не и чрез „изпомпване“ на допълнителен кислород (тъй като последствията от изместване на вътреклетъчния и междуклетъчния редокс потенциал на кожата все още не е достатъчно проучен), но по други начини.