mesopeel® periocular – подмладяваща терапия за очи

mesopeel® periocular – подмладяваща терапия за очи 2023-02-10T11:52:22+03:00

mesopeel® е най-модерната гама химически пилинг – безопасни, ефективни, гъвкави, адаптивни продукти с цел осигуряване на експоненциален, персонализиран резултат, синергизъм на химически ексфолианти с активни съставки, насочени към специфични кожни показания.

mesopeel® periocular е специфично лечение на несъвършенства в периорбиталната област: бръчки на клепачите (горни и долни) и външните страни (пачи крак), хиперпигментации, отпуснатост, загуба на плътност на тъканите, кръгове под очите, загуба на яркост.

Активни съставки:

10% азелаинова киселина + 7% салицилова киселина + 7% млечна киселина + 5% резорцинол + 4% лимонена киселина + 3% фитинова киселина

Пилингът се препоръчва – 4-6 сесии (според състоянието на зоната) през 2 седмици.

Областта на приложение включва: горен клепач и външен ъгъл на окото и долен клепач.

Околоочната област има уникална физиология, която изисква специален подход с пълен спектър. Тънкостта на кожата (ограничена до 300 – 800 микрона) и подвижността я правят една от първите области, които показват признаци на стареене. Пачи крак, линиите на смях и бръчките са често срещани, също слъзни корита, атрофия на темпоралната ямка и инфраорбитални тъмни кръгове.

Ранното въвеждане на превантивни лечения за избягване на фотостареенето, поддържане на тонуса на кожата и равномерността на пигмента е първата отправна точка. Коригиращите терапии, включително пилинги, мезотерапия и карбокситерапия, трябва да се комбинират за подмладяване на областите с видимо стареене.

Използването на мезотерапии в комбинация с химически пилинг, адаптирани специално за тази област, е алтернативно решение на хирургията за много от проблемите в зоната на околоочен контур.

Mesoestetic® разработи програма за лечение с комбинирана терапия, използвайки формули, специално разработени за лечение на тази област; комбинацията от микронидлинг (microneedling) или мезотерапия и mesopeel® periocular за намаляване на бръчките, идиопатична хиперхромия (поради пигментация и визуализация на съдовата мрежа) и апоневротична птоза.

Препоръчва се многофакторен подход:

Фотостареенето е един от ключовите ускорители на козметични проблеми. Добрата слънчева защита може да направи огромна разлика и никога не е късно да започнете.

Препоръчани продукти за поддръжка: Mesoestetic® домашна грижа

Предлага се гама от локални продукти за околоочния контур, които са специално формулирани за околоочната зона:

Използването на специфични продукти за домашна грижа и текущите поддържащи терапии за поддържане на тонуса на тъканите, разпределението на пигмента и синтеза на кожни протеини са ключовите неинвазивни възможности за периокуларно лечение и поддържане на зоната на очите.

За повече информация относно споменатите продукти и лечения на Mesoestetic® запишете час за консултация.