Mesopeel® modified jessner – Широкоспектърен пилинг

Mesopeel® modified jessner – Широкоспектърен пилинг 2023-01-31T21:22:10+03:00

Mesopeel® е най-модерната гама химически пилинг, предназначена за професионалисти, които се нуждаят от безопасни, ефективни, гъвкави, адаптивни продукти с цел осигуряване на експоненциален, персонализиран резултат. Гама, съставена от еднокомпонентни пилинги на базата на алфа и бета хидрокси киселини в различни концентрации и комбинирани формули, които предлагат синергизъм на химически ексфолианти с активни съставки, насочени към специфични кожни показания.

Комбинираните пилинги са изключителни пилинги, формулирани с прецизна комбинация от химически ексфолианти. Тази синергична комбинация от вещества прави възможно практическото лечение на най-специфичните и често срещани естетични проблеми (хиперпигментация, акне, стареене и др.) чрез максимизиране на свойствата на всеки агент за постигане на общ резултат

Mesopeel Modified Jessner – Широкоспектърен пилинг за третиране на тъмни петна, неравен тен на кожата и анти-ейдж ефект.

„Пилингът на знаменитостите“, Mesopeel Modified Jessner – идеален за матова кожа, чувствителна кожа, фини линии, както и за лечение на хронологично стареене, несъвършенства, повърхностни белези, пигментация и неравномерен тен на кожата.

Комбинацията от млечна киселина, салицилова киселина и лимонена киселина постига възстановяване на загубения тонус, текстура и блясък на кожата.

 • леко до умерено фотостареене, изразителни линии и повърхностни бръчки, загуба на стегнатост, разширени пори, матова и непрозрачна кожа.
 • хиперпигментации: слънчево лентиго, неравномерен тен.
 • подходящ за кожа, податлива на акне, свързано с менопаузата или с хормонален произход.

Този пилинг, като никой друг е подходящ за зоната на ръцете за старчески петна и пигментация.

modified jessner peel

Показания:

 • Стареене на кожата I и II степен:
 • Леко до умерено фотостареене.
 • Мимически линии и повърхностни бръчки.
 • Загуба на твърдост и плътност.
 • Разширени пори. Сива, лишена от блясък кожа.
 • Пигментирани лезии: Слънчеви лентигини, Неравномерен тен на кожата
 • Акне: Подходящ за кожа, склонна към акне поради менопауза или хормонални промени

Лечение: Курс от 6 последователни терапии с минимален период на почивка от 2 седмици между тях. Курс за поддръжка се препоръчва на всеки 6 месеца.

Състав на продукта:

14% салицилова киселина + 14% млечна киселина + 8% лимонена киселина

Модифицираният Jessner е идеален за матова, фини линии и бръчки, чувствителна и тъмна кожа, лекува хронологично стареене, актинично акне, повърхностни белези и леки хиперпигментации.

 • Млечна киселина – алфахидрокси киселина (AHA киселина), използвана като ексфолиращ агент, както и за насърчаване на удебеляването на епидермиса и дермата. Млечната киселина активира образуването на колаген и еластин и повишава концентрацията на хиалуронова киселина в извънклетъчния матрикс.
 • Салициловата киселина – бетахидрокси киселина с голям липиден афинитет, използвана като ексфолиант поради своите кератолични свойства. Освен че регулира себореята, салициловата киселина има антисептични, бактериостатични и фунгицидни свойства.
 • Лимонената киселина – алфахидрокси киселина (AHA киселина) с ексфолиант, антиоксидант и свойства против стареене. Тъй като има по-високо молекулно тегло от млечната киселина, нейното кератолитично действие е по-малко.