Козметично почистване на лице

Козметично почистване на лице 2022-05-04T09:14:14+03:00

Хигиената на кожата на лицето е една от основните предпоставки да се запази красива и здрава. Почистването на лицето е козметологична процедура, която се провежда за почистване на дермата от себум, мръсотия и мъртви клетки. Компетентният избор на ефективен метод е в състояние да премахне или намали излишната секреция на себум. Козметичното почистване помага за нормализиране на метаболитните процеси и възстановяване на здравето на кожата.

Почистването може да бъде мануално, апаратно (хидродермабразио, диамантено микродермабразио, ултразвуково) и комбинирано (и двата метода).

Почистването на лицето е незаменима процедура по своето значение, която съчетава няколко функции – не само почиства, но в същото време подхранва кожата, има свойства и против стареене. Съвсем правилно се отбелязва, че на първо място красотата на женския външен вид се определя не от чертите на лицето, формата на носа или очите, а от състоянието на кожата.

Несъмнено почистването на лицето е необходима процедура, така че кожата винаги да остане здрава и в сияйна младост.

Едно от предимствата на почистването на лицето е, че след тази процедура кожата ви е в отлично състояние за дълго време.

Много жени вярват, че много се грижат за кожата си у дома. Но трябва да се има предвид, че дори и най-щателната грижа не може да се сравни по отношение на ефективността с почистване на лицето, извършено в козметичен салон – използва се специално модерно оборудване, което при домашни условия не може да се постигне, притежават необходимите знания и умения.

Целта на почистването на лицето е да премахне най-горния слой мъртви клетки, съществуващото акне от повърхността на кожата, включително „черните точки“ и несъвършенства.

Защо се образуват дефекти по кожата?

Основната вина е на себума, който се секретира активно от мастните жлези. Има много фактори, които допринасят за запушването на кожните пори. Това е неправилна грижа, небалансирана диета, проблеми с хормоналния дисбаланс и други причини.

В резултат на тези нарушения порите се запушват, възпаляват, появяват се акне и проблемна кожа. Трябва да се има предвид, че цялостно и безопасно почистване на лицето не може да се извърши у дома. Това заплашва с усложнения като инфекция на кожата, поява на възпалителни процеси. В крайна сметка ще имате още по-раздразнена и податлива на акне кожа, отколкото преди домашното почистване на лицето.

За да получите отличен резултат, почистването на лицето трябва да се извърши в козметичен център. Техниката на процедурата елиминира топлия пароозонатор, тъй като под негово влияние често се появява купероза, а кожата остава в състояние на зачервяване за дълго време. Новите тенденции са да се използва специален гел и студен пароозонатор, които допринасят за активното омекотяване на себума, отваря порите, премахва комедоните.

Почистването е доста деликатна процедура, особено ако имате проблемна кожа. За това какъв вид да е почистването, как да изберете процедурата за почистване и на какви нюанси трябва да обърнете внимание, когато си почиствате лицето в салон.

Кога е необходимо почистване?

Хигиената на кожата е задължителна за всеки вид кожа, единствената разлика е, че при мазната и смесена кожа трябва да се извършва по-често.

Най-често почистването е необходимо при проблемна кожа, с многобройни несъвършенства. По правило тенденцията към несъвършенства е при мазен, смесен тип кожа. По-добре е такива хора да посещават козметолог, за да ги почистват на всеки 1-2 месеца.

Важно е също така да се разбере, че най-често зад проблемната кожа стоят някакви вътрешни смущения (хормонален дисбаланс, проблеми със стомашно-чревния тракт и др.) Или временни промени (приемане или отмяна на контрацептиви, чести полети, промени в храненето, неправилно подбрани продукт за грижа и др.). На тези проблеми трябва да се обърне внимание, ако искате напълно да освободите лицето си от обриви, несъвършенства и да излекувате кожата. Опитен козметолог може да посочи възможното наличие на проблеми, довели до обриви и проблеми по кожата.

Препоръки и предупреждения след почистване:

След процедурата получавате основни препоръки за грижа за лицето, хранене и предупреждения, от които зависи възстановяването на кожата и запазването на нейната чистота. След почистване не се препоръчва да посещавате фитнес, парна баня или сауна през деня, тъй като произведената пот ще раздразни кожата и ще попречи на заздравяването. Изключително важна е и домашната грижа с правилни продукти  за поддържане на красива кожа.