Диамантено микродермабразио

Диамантено микродермабразио 2022-05-04T07:26:48+03:00

Апаратна процедурата, при която се извършва фина механична ексфолиация с отсъствие на риск от странични ефекти и кратък възстановителен период. Прилага се като ефективен анти-ейдж метод, периодично почистване на кожата, така и в комплекса стъпки при лечение на акне.
Микродермабразиото е неинвазивна и безболезнена процедура и не налага прекъсване на ежедневните ангажименти.
Микродермабразиото представлява процедура за подмладяване и почистване на кожата чрез механична ексфолиация на най-горния слой.
Премахват се мъртвите клетки от повърхността на кожата, като се стимулира продукцията на нови здрави клетки. Тази процедура намалява фините бръчки, пигментните петна, белезите, стриите и полира кожата. Стимулира се обновяването на кожата, като в резултат е по-здрава, жизнена и еластична.
При диамантеното микродермабразио процесът се извършва от апликатор с диамантен връх, който леко засмуква с вакуум и така отнема най-горния слой.

Защо да изберем микродермабразиото?
На всеки 28 дена кожата се обновява. Новите клетки избутват старите и мъртви клетки и те се настаняват на повърхността. Това причинява разширени и запушени пори и неравна текстура. С натрупването на годините този процес се забавя и кожата застарява и губи блясък.

Кога се препоръчва процедурата?
Микродермабразиото е универсална процедура и се препоръва както за мъже, така и за жени, за млади и по-зрели кожи, от всеки вид и фототип. Тази козметични процедура спомага за премахване на зачервяването, неравномерения тен, несъвършенства по кожата и я прави нежна и сияеща.
Препоръчва се в следните случаи:

 • За подмладяване на увредената от слънцето кожа
 • Намаляване на старчески петна
 • Изравняване на тена
 • Намаляване на невъзпалено акне и повърхностните белези от минали травми
 • Премахване на пъпки с бели и черни върхове
 • За намаляване на стрии
 • Подобряване на цялостното здраве на кожата
 • Възстановяване баланса на кожата

Най-често се третира лицето, но при нужда може да се приложи и към други части от тялото – гърди, рамене, гръб, ръце, колене и лакти.

Как протича процедурата?
Върхът на апликатора минава по кожната повърхност и създава нежен вакум. Диамантеният връх нежно ексфолира около 20-25 микрона от най-външния рогов слой на кожата. След като се премахнат мъртвите клетки се разкрива по-свежата и чиста кожа отдолу. Микродермабразиото се равнява по действие на 30%-ния гликолов пилинг и на 70%-ния пилинг. Според скорошни проучвания след процедурите с микродермабразио се наблюдава 45% по висока плътност на кожата. Кожата е стимулирана за по-активна и ефективна собствена регенерация.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?
Този вид козметична процедура има прогресивно действие, без да бъде агресивна. Резулататът е видим веднага. Продължителността е около 60мин.

Броят на процедурите и интервалите между тях зависят от конкретния проблем, който се третира. Може да се направи препоръчителен курс от 5 до 10 процедури с интервал от 10 дни. След него кожата се поддържа месечно според типа кожа и нуждите.

Какви са предимствата на микродермабразиото?

 • Лесно контролиране дълбочината на механичния пилинг
 • Моментален блясък и изравнен тен след процедурата
 • Минимализира порите
 • Стимулира синтеза на колаген и регенерацията на клетките
 • Кратко време за възстановяване
 • Липса на странични ефекти (след процедурата може да е налице кратковременно зачервяване или усещане за „опъване“ на кожата)
 • Има незабавен и дълготраен ефект, не нарушава ежедневието
 • Може да се прави през лятото
 • Проникването на козметични продукти, поставени след извършено микродермабразио, е значително по-добро и с удвоен ефект.

Какво се случва след процедурата?

Обикновено след процедурата кожата е спокойна, само при хипер-чувствителни кожи е леко зачервена, което отшумява до няколко часа. През следващите дни процедурата се разкрива в пълна сила – лицето е сияйно.

Веднага след процедурата избягвайте директното излагане на слънце, сауна, горещи вани, джакузи, фитнес и солариум.
Внимание: Не забравяйте задължителната ежедневната употреба на SPF 30 или 50 с механични филтри, за да се предотврати евентуална хиперпигментация. Препоръчителна е след процедурата интензивна хидратираща грижа.
Ако планирате ботокс инжекции или лазерна епилация, се препоръчва да изчакате 24 часа след извършеното микродермабразио.

В кои случаи не се препоръчва микродермабразио?
Не се препоръчва в случай на херпес, брадавици, активна розацея, авто-имунни заболявания; наскоро сте претърпели лазерна операция, започнали сте третиране с ретин A; непосредсвено след среден или дълбок химичен пилинг, кола маска. Също така в случаи на активна екзема, дерматит, псориазис, съдови лезии, „спукани капиляри”, ако сте ХИВ или хепатит В или С положителни, а също така и в случай на нарушения в кръвосъсирването.
Не забравяйте да информирате за алергии, история на чувствителна кожа, екзема, лупус или друго автоимунно заболяване, история на чувствителност към слънцето.